- Hirdetés -
- - - - -

Mobipocket Reader

Mobipocket Reader egy ingyenes Ebook és RSS hírolvasó program. A szoftvernek két része van, egy PDA-ra és egy PC-re telepíthető programja. A kettőt külön-külön is lehet használni, de igazából a kettő együtt mutatja meg, hogy mire is képes ez a szoftver.

The Mobipocket Reader for Windows Mobile és Mobipocket Reader Desktop letöltése.

A telepítés nagyon egyszerű. A PDA-t csatlakoztatni kell a számítógépre (ActiveSync) és letöltött fájlt el kell indítani. A program automatikusan feltelepül a PC-re és a PDA-ra is. Mobipocket Reader Desktop elindítása után a bal oldali menüben ki lehet választani, hogy pontosan mire akarjuk használni a szoftvert. Nézzük sorba mi mire jó.

DEVICES

Itt tudjunk a különböző kütyüinket szinkronizálni a Desktop programmal, ugyanis nem csak PocketPC-re, hanem Palm Os, Symbian Os és Blackberry változat is létezik a Mobipocket Reader programból. Nekem még a gépre csatlakoztatott pendrive-t is felismerte a program.  Szuper.

eBook Store

Az Ebook Store részen, mint a nevéből is kiderült könyveket lehet vásárolni.  A fejlécen található Change Store legördülő menüből lehet többféle online könyvkereskedés közül választani.  A könyvek nagy része idegennyelvű, de a mobipocket weboldalán található jó pár magyar nyelvű könyv is(kb. 500).

eNews Store

eNews Store menüpontnál több tízezer weboldal RSS listája közül lehet választani. Az oldalaknál nyelv és különböző kategóriák szerint is kilistázhatóak. Alapból 319 magyar nyelvű RSS csatornát tartalmaz a program, de a fejlécen található Add eNews menüpontnál mi is hozzáadhatjuk a kedvenc oldalainkat. Itt lépjünk is tovább a következő mnenüpontja az eNews-ra.

eNews

Az eNews menüpontnál tudjuk olvasni a kiválasztott rss listákat és az Add eNews menüpontnál újabbakat hozzáadni, így a program tökéletesen használható PC-s rss olvasásra is. A kiválasztott rss csatornát az Update & Sync gombra kattintva feltölthetjük a PDA-ra, így a Mobipocket Reader program segítségével, internet kapcsolat nélkül is olvashatjuk el a legfrissebb híreket.

eBooks

A szoftver .prc kiterjesztésre konvertálja át a megnyitott dokumentumokat, legyen az PDF, HTML, Office vagy egyéb szöveges fájl.  Az eBooks rész egy könyvtárként is funkciónál, mert itt tudjuk kiválasztani az importált könyvek közül, hogy melyiket kívánjuk olvasni (Now Reading) vagy feltölteni a PDA-ra.  PDA-ra felöltéshez csak ki kell jelölni a kiválasztott könyveket, majd a fenti menüsorban található Send gombra kell kattintani. A könyveket PDA-n és PC-n tökéletesen lehet olvasni. Olvasáshoz ajánlott lejjebb venni a fényerőt.

The Mobipocket Reader for Windows Mobile

Már kiválasztottuk és fel is töltöttük a PDA-ra  könyvet, RSS híreket vagy egyéb szöveges doksit így nézzük, hogy itt mit lehet csinálni. A library részben kiválaszthatjuk, hogy melyik könyvet vagy RSS csatornát szeretnénk olvasni. A jobb alsó sarokban található menünél be lehet állítania  betűk színét, betűméretet és ezt azt is ki lehet választani, hogy milyen betűtípus jelenjen meg. Lapozáshoz csupán meg kell érinteni a kijelző jobb (előre) vagy a bal (vissza) oldalát és úgy lehet lapozni, mint egy normális könyvben.  Kereséshez a Find menüpontot kell használni. Ha rákattintunk az Add bookmark menüpontra akkor egy könyvjelzővel megjelöli az adott oldalt amit az Annotations menüpontból bármikor visszakereshetünk. Nagyon hasznos tulajdonsága, hogy ha kilépünk és újra elindítjuk a programot akkor ott nyílik meg ahol épp tartottunk a könyvben.  Jó olvasást mindenkinek. :)

címke: ,


- Hirdetés -
- - - - -

Szólj hozzá!