- Hirdetés -
- - - - -

Programok telepítése PDA-ra

Az újabb PDA-k már Windows Mobile 5 vagy 6 operációs rendszerrel vannak felszerelve.  Azt már most leírom, hogy a megszokott windowsos programok nem fognak elindulni a PDA-n, de rengeteg alternatívát lehet találni és sok windowsos programnak van pda-s verziója is. PDA-tól függően különböző programok vannak alapból feltelepítve: Internet Explorer, Office Mobile irodai csomag(Excel, Powerpoint, Word), Windows Media Player, Messenger és egyéb alkalmazások. Szóval az alap Microsoft cuccok általában már fent vannak. Természetesen ezeken kívül rengetek programot lehet felrakni a kütyüre /ezekről írkálok :)/ és ez kétféleképpen lehetséges. A telepítőfájlnak kétféle kiterjesztése lehet: .EXE vagy .CAB. A .cab kiterjesztésű fájlokat csak simán fel kell másolni a pda-ra és már lehet is őket futtatni. Azonban ha .exe fájlokat akarunk futtatni a pda-n akkor egy “not a valid Poket PC application” hibaüzenetet kapunk. Ahhoz, hogy az .exe fájlokat fel tudjuk telepíteni csatlakoztatni kell a PDA-t egy számítógéphez, Windows Xp-n az ActiveSync, Vistan pedig a Windows Mobile Device Center programmal. Ezek a PDA-hoz kapott cd-n megtalálható, vagy a Microsoft oldaláról letölthetőek: ActiveSync | WM Device Center. Ha feltelepítettük ezeket az alkalmazásokat a számítógépre és csatlakoztattuk a PDA-t, akkor a számítógépen el kell indítani az .exe fájlt és a szoftver szépen feltelepíti magát a pda-ra. Ennyi volna. :)


- Hirdetés -
- - - - -

27 hozzászólás to “Programok telepítése PDA-ra”

 1. Szia!

  Látom most kezdted az oldalt. Sok sikert hozzá.
  Mivel a mai nap rendeltem meg a PDA-mat, ezért tuti olvasója leszek az oldaladnak. Ez az .exe-s dolog már új volt nekem. :D

 2. Nekem 1 kérdésem lenne h vettem egy qtek s110es pda-t 20 ezer ft-ért csak szofverhibás… a kapott kábelen keresztül lehetne úgy telepíteni rá oprendszert mint pl a Nokia telefonokra?

 3. Hello!

  Én is kezdő pda-tulaj vagyok.
  Jó kis oldalnak tűnik csak így tovább, tuti benézek még.

 4. Néznék szivesen én is, ha volna mit! Nem alakitod az oldalt?

 5. Szia!

  A segítségedet szeretném kérni egy ügyfél adatbázis progira lenne szükségem.
  Többek között közös képviseleteknek, társasházaknak dolgozom és nagy vevő és beszállítói kört kell kezelnem.
  Telefonon érkező hibajelentéseket azonnal le kell reagálnom. (átalánydíjas, garanciális, eseti munkaterületen más-más a díjszabás)
  ha telefonon tunánk egyeztetni, esetleg személyesen az lenne a legjobb.

  Tisztelettel: Balogh Lajos

 6. Hogy kell használni az Active Sync-et???

 7. Szia én azzal kapcsolatba szeretnék kérdezni hogy,vettem egy Eten 500+-os Pda-telefont. Van rá szoftveres lehetőség hogy a mikro sdhc 4 gigás kártyát elfogadja?

 8. […] csak a szokásos módon kell telepíteni az […]

 9. Szia a segítségedet szeretném kérni!!!!
  Nemrég jutottam hozzá egy Samsung sgh-i600 hoz és szeretnék rá egy nes emulátort.abban kellene segítened hogy hol tudom beszerezni és hogyan kell telepíteni? Válaszod előreis köszönöm!!

 10. helló az lenne a kérdésem,hogy van nekem 1 mio a 702-m,és sehogy sem sikerül rátelepítenem semmit,számítógéppelnem tudtam szinkronizálni,de ha jól tudom,akkor számítógép nélkül is lehet simán memórikártyáról,na én akármit letöltök,játék,skype…beteszem a kártyát,rányomok a cab file-ra,és kiirja,hogy …telepítése sikertelen,köszönöm mielőbbi válaszod

 11. Szia a segítségedet szeretném kérni!!!!
  Van egy Airis PDA-m és szeretném kihangositónak használni.
  Van erre valami program??????

 12. Kérdésem a következő!
  Magyarítani szaretném a Hp ipaq.Pda.mat.
  Tudsz ebben segíteni??
  Válaszod előre is köszönöm.
  Üdv

 13. Szia!Egy WinCE 6.0 op.rendszerrel működő netbook-ot vásároltam,de sem programot telepíteni nem tudok rá,sem magyarítani nem sikerült.A hagyományos PDA programoknak futnia kellene rajta,de szinkronizálni sem sikerült.Mivel rendelkezem PDA-val,és azon minden telepítést és szinkronizálást el tudok végezni,egyszerűen nem értem,hogy ezen a gépen miért nem sikerül.

 14. Helló volna egy nagyon nagyon fontos kérdésem . Van egy telefonom aminek a neve MDA compact 2 T-mobile os telefon .aminek az a hibája hogy semmi az ég egy adta világon nem jön be rajta szóval ezt úgy értem hogy nincs rajta op rendszer . Nagyon örülnék neki ha valahogy meg tudnám magamnak csinálni, a teló kölcsönbe volt és tönkre tették ami nagyon elszomorító . ugy tudom a ROM jával van valami zűr . ha valaki tudna nekem segíteni nagyon boldoggá tenne. szeretem ezt a telefont nem szeretném kidobni. sziasztok

 15. Hali! Pár hónappal ezelőtt találtam erre az oldalra. Sok hasznos segédprogram volt akkor a Segédprogramok címszó alatt. Ezek már eltűntek, nem találhatók!?
  – Segítséget szeretnék kapni az alábbiakra:
  ASUS 636N PDA készülékről véletlen folytán uninstall nélkül törlésre került az iGO8.3.xx verziós szoftver.
  Az Indítás->Programok képernyőn megmaradt az “Uninstall Nav N Go iGO8″ ikon. Ha erre rákattintok, akkor felugrik az uninstall.exe nevű ablak, és azt írja ki, hogy az
  “uninstall” fájl nem nyitható meg, valamelyik része nem található. Lehet, hogy újra kell telepíteni vagy helyre kell állítani a fájlt. Megpróbáltam az SD kártyát
  visszatenni, de nem történt semmi!?
  – Kérdésem, ezt a fájlt(bejegyzést) hol, és mivel tudnám törölni? Esetleg a Clear Temp program letakarítja?
  – A másik kérdés a “cab” fájlt csak a PDA-ra kell felmá-
  solni Írod, de hová? És az eltávolításuk miként lehet-
  séges ha szükséges, memória felszabadítás miatt?
  – Mivel a Mobil kütyühöz kezdő vagyok, ezért kérek Segít-
  séget, magyarázattal. Az első kérdésre asztali gép esetén
  tudom, hogy a regedit-ben ki lehet kerestetni a program
  nevével a rejtett bejegyzéseket, és azokat lehet
  törölni. Ez esetben nem tudom mit kellene csinálni,
  hogy visszatudjam telepíteni a szoftvert.
  Várom a segítő, magyarázó levelet.
  Üdvözlettel; PDezső.
  2010.07.05

 16. Sziasztok nagyon kérem a segítségeteket!!
  Hol találok PDA Wiza200 ra szoftver frissítést??
  Előre is nagyon köszönöm.

 17. Hello! A windows mobilokon ugyanazok a programok elfutnak mint a gépen? :S

 18. Olvastam az oldalt,de én sem láttam semmire választ.

  Pedig sok oldalon keresem arra a választ hogy mda compact 2-re

  lehet-e telepíteni windows mobile 6-ot, vagy esetleg a gyári 5-öt. És ha lehet akkor hogyan?

  vagy esetleg egy linket berakhatna valaki a kezdők számára.

 19. és ha a cab fájlt se inditja el?

 20. mármint el inditja meg ki irja hogy sikeres volt meg stb
  de nem találom sehol a pda-n a programot :)

 21. szia pisti vagyok lenne egy kérdésem de nem akarok butának tünni pedig az vagyok a omnia 2-höz,kb.6 honapja vettem a telefonom és nem tudom hogyan kell rá telepiteni a navigáciot ha tudna nekem valaki segiteni nagyon megköszönném.

 22. Sziasztok.Nekem lenne egy kérdésem…nekem nem működik ez a módszer akkor mit csináljak?

 23. vettem egy ipaq h6340-es pdát de rá kellene telepíteni az oprendszert és nem találom sehol. valaki adhatna egy linket erre az email címre: ricsi1992@vipmail.hu! előre is köszi a segítséget!!!

 24. Hali. exe fájlt szeretnék (igo 8) mio p360ra telepíteni. win 7 van a pc-n,megvolt a szinkronizálás, de a dupla kattintás után is csak a hibaüzenet van, hogy a fájl nem win32 alkalmazás.segít valaki? köszi

 25. Engedelmetekkel, a megszólítás tegező módját választom.
  Van egy PDA Mio P360 amit újan vettem, méis most van vele sok hiányosság. A blogban, többen elakadnak program telepítésnél. Én is így voltam. Kiderült, hogy szükséges hozzá a Active Sync vagy Windows Mobile Device Center programok egyike. Amiről ritkábban írnak az a Adobe Flash Player megjelenítő program. Mindegyik letölthető a megfelelő weboldalról. Remélem sikerül megtalálni és használni ezeket.

 26. gfggd

 27. dfrrrrrrrrrrrres

Szólj hozzá!